Startsted: Farum-Arena, Stavnsholtvej 41, 3520 Farum
Type: Tur-retur rute i kuperet terræn på cykelsti, fliser, bivej og hovedvej.
Sværhedsgrad: Øvet, der passeres trafiklys gennem Birkerød.
Turlængde: 20 kilometer
Fremvist af: Tore Brynaa, Rulnord og Rolling Vikings
Vi starter fra parkeringspladsen ved Farum Arena, krydser bommen og ruller så ad stien ned langs sportspladsen venstre om Arenabygningen. Vi krydser under en vej gennem en viadukt og for enden af stien kører vi ud på Stavnsholtvej. Den følger vi frem til den munder ud i en sti, der rammer Bistrupvej.
Vi fortsætter lige ud gennem Birkerød, passerer en rundkørsel, fortsætter lige ud og skifter ved cykelstiens ophør til at rulle i venstre side. Herefter fortsætter vi frem til rundkørslen i Isterød, der er turens vendepunkt. På tilbagevejen krydser vi efter 18 kilometer vejen ved busstoppestedet lige før planteskolen på højre hånd. Vi tager cykelstien i venstre side og fortsætter tilbage til udgangspunktet ad sti, Stavnsholtvej og sti.
Turen Farum-Isterød er kendetegnet ved en ganske lang tur gennem Birkerød, hvor der passeres adskillige trafiklys. Men det føles snarere som en lang velhavende forstad med store villaer indrammet af pyntehaver på begge sider i lutter bonderoseidyl. Bondeidyl er der i den grad på Stavnsholtsvej. Her er både landsbyens gadekær og en mark med sorte får,
Fri af Birkerød efter markerne dukker det betagende syn Sjælsø op på venstre hånd fra, hvad der nok må være rutens højeste punkt. Gentofte Kommune hentede indtil for få år siden drikkevand i Sjælsø. I dag er den en turistattraktion mange valfarter til for at finde et udsigtspunkt at betragte solnedgangen fra. Og her arrangeres det årlige motionscykelløb Sjælsø rundt. Forstadshaverne, bondeidyllen, Sjælsø og skovstykket ved søen gør turen til en oplevelse.
Vær opmærksom på, du skal være øvet til at rulle i trafikken. Flere af trafiklysene i Birkerød er placeret på skrånende vej, så her skal bremses – også ned ad bakke. Tore Brynaa, der fremviser ruten sammen med venner fra Rulnord og Rolling Vikings, betegner sig selv som en livsnyder, der kan lide at udfordre kroppen.
Den skal gøre, som jeg vil, siger han. Derfor træner han i Skateskool, et elite akademi for speedskatere. Derfor har han været på rulleskøjtekursus på Sardinien og lært noget så specielt som at rulle baglæns ned af et bjerg. Og derfor har han købt en 18 kilos vest som ekstra tyngde på kroppen, når han tager armbøjninger. Tore er også manden, der gennem netværket samlede 80 kilo brugt rulleskøjteudstyr til børn i Pretoria.