Startsted: Parkeringspladsen, Syddansk UniversitetRundt om Syddansk Universitet,

Niels Bohrs Allé 1, 5000 Odense.

 

Type: Cirkelrute på vej og sti primært fri af trafikken med kort tur-retur rute.

 

Sværhedsgrad: Let til let øvet. Flad rute men kørsel i trafik.

 

Turlængde: Knap 9 kilometer.

 

Fremvist af: Odense Rulleskøjte Klub.

 

 

 

Vi kører til højre ad Niels Bohrs Allè, og til højre ved andet trafiklys ad Munkebjergvænget. Efter 100 meter krydser vi over vejen og ruller ind på stien. I t-krydset drejer vi til venstre. Ved bommen ved parkeringspladsen drejer vi til højre og ruller ned langs parkeringspladsen, hvor vejen drejer skarpt til venstre. Midt i svinget drejer vi til højre ind gennem en bom og kører igen på sti.

Efter kort tid kommer du til et t-kryds, hvor vi drejer til venstre og følger stien. Vi passerer en sø på venstre hånd, hvor der er bord og bænk og masser af ænder. Umiddelbart efter følger vi stien højre om og drejer herefter til venstre, hvor stien går ind mellem fodboldbane og tennisbane. Her skiltes med Rosengårdcentret.

Vi følger asfaltstien venstre om rundt i svinget ved grusvejen og hen over træbroen og fortsætter, indtil vi kan se viadukten, der går under Niels Bohrs Allé. Vi drejer til venstre mod Syddansk Universitet, ruller 3-400 meter og drejer til højre ad Moseskovvej. Den slutter i et t-kryds, hvor vi drejer til venstre ad Campusvej.

Ved universitetsbygningerne drejer vi til højre og følger vejen indtil skovkanten, hvor vi drejer til højre ad stien, som vi følger ud til Munkebjergvænget, hvor vi drejer til højre. Vi drejer til venstre ved trafiklyset og ruller ad Niels Bohrs Allé tilbage til parkeringspladsen.

Som jeg ruller turen første gang med glade rulleskøjteløbere til klubtræning, virker den ukompliceret, smuk og varieret. Da jeg år senere prøver turbeskrivelsen, kan jeg se, ruten er indviklet med mange sving.
Men jeg kan anbefale alle at prøve turen, lære den og prøve den igen. Indenfor få kilometer er der by, tæt skov, og marker. Her er fugle, ænder og et par hestefolde. Dertil kommer brede cykelstier med fremragende asfalt, hvor krydsende bilister har ubetinget vigepligt for trafikanter på stien. Alt sammen midt i en storby og rundt om et universitet.

Odense Rulleskøjte Klub, der fremviser ruten, blev stiftet i 1999 af en gruppe speedskatere.
I dag er den en klub for alle. Her er 65 medlemmer, fra 5-80 år flest motionister men også habile speedskatere. Året rundt trænes der to gange om ugen. I udesæsonen er den ene gang teknik, og på den anden rulles der ture. Men klubben har også andre aktiviteter. For eksempel en kanotur for medlemmerne.