Startsted: Rungsted Havn.Rungsted Havn - Humlebæk

 

Type: Tur-retur rute på cykelsti.

 

Sværhedsgrad: Let øvet, turen slutter med en bakke.

 

Turlængde: Knap 16 kilometer.

 

Fremvist af: Rolling Vikings.

 

 

 

 

Vi starter fra Rungsted Havn og ruller til højre ad cykelstien, hvor der er skiltet mod Espergærde. Vi følger vejen helt til byskiltet i Humlebæk, der er vendepunktet for ruten. Rungsted Havn-Humlebæk ruten er en smuk tur gennem whiskeybæltet. Her bor de der, alt efter politisk overbevisning, skummer fløden eller holder hjulene i gang. Til venstre har vi mondæne villaer og små paladser. Til højre Øresund.

Vi passerer på vej ud af Rungsted Sophienberg Slot. Det blev oprindeligt bygget til Christian den 6.’s hustru Sophie Magdalene som et ”lident thehus”. I dag markedsføres slottet fortjent som Nordsjællands smukkeste kursusejendom. Og udsigten over vandet med Sverige og Hven i horisonten er i sig selv en stor herlighedsværdi. Til venstre er der heste på marken. Til højre umådeligt mange svaner majestætisk flydende på vandet.

Efter små tre kilometer passerer vi Mikkelborg Park, en spektakulær godslignende ejendom, der huser ejerlejligheder i den eksklusive klasse. Senere har holdet fra Rolling Vikings sjov ud af at håndfodre en tyr af racen skotsk højlandskvæg. På venstre hånd før skoven op mod Humlebæk i en bebyggelse af 60 nyopførte boliger ligger som et vartegn, skorstenen fra Sølyst Teglværk, der blev nedlagt i 1982.
Værket var efter krigen i 1864 genstand for uroligheder, da 300 mand fra egnen forsøgte at fordrive de tyskere, der arbejdede her.

Efter Nivå går det op ad bakke, og byskiltet Munkebo dukker op netop som, bakketoppen er passeret.
Rulleskøjteløbere, der endnu ikke er tryg ved bakker, kan køre tilbage efter Nivå. Mere øvede kan rulle videre gennem Humlebæk.

Rolling Vikings, der fremviser ruten, er med Tore Brynaas ord ikke en egentlig klub, men en flok livsglade mennesker, der har det til fælles, at de synes, det er sjovt at løbe på rulleskøjter. Blandt andet deltager de i en 24 timers rulleskøjtestafet i Le Mans.

Gruppen blev stiftet i 2008 og har deltaget tre gange. I 2008 med et hold på ti mand, i 2009 med to hold og i 2010 med ikke mindre end fire hold. Stafetten går på Bugattibanen, der er en 4,2 kilometer snoet bane med en bakke, alle kommer til at hade at køre op ad. Kunsten er hele tiden at have et holdmedlem på banen og yde sit ypperste. Vi er aldersmæssigt fra 16 til 72 år, og de fleste ruller i en klub til dagligt. Folk, der løber på rulleskøjter, er generelt venlige og imødekommende, siger Tore Brynaa.