Startsted: Munkebovej 161 C, 5330 Munkebo (Hos Per).Munkebo-Kerteminde

 

Type: Tur-retur rute på cykelsti på god asfalt i næsten fladt terræn kombineret med kørsel på vej i by.

 

Sværhedsgrad: Let øvet. Der skal kunne bremses ned ad bakke.

 

Turlængde: 10,8 kilometer.

 

Fremvist af: Helle Fjord med sønnerne Adrian, Marcus og Nicolai samt Frank Jensen.

 

 

 

Vi starter turen fra parkeringspladsen Hos Per og ruller det første stykke på cykelstien i venstre side, til vi på forsvarlig vis kan krydse vejen. Det kan ske ved Fyns Hovedvej eller senere ved Drigstrupvej. Munkebovej bliver til Hans Schacksvej og fortsætter til Kerteminde, hvor vejen falder mod byen, og vi er opmærksomme på trafik fra sidevejene.

Vi drejer til højre ad Langegade og til venstre ad Trollegade, hvor Vaffelhuset er målet. På hjemturen drejer vi til højre ad Langegade og til venstre ad Hans Schacksvej, hvorefter vi fortsætter tilbage til udgangspunktet.

Faktisk er der cykelsti hele vejen mellem Odense og Kerteminde, men den smukke del af ruten, ser vi her.
Allerede fra parkeringspladsen Hos Per er der udsigt til Kertemindefjord, der ligger til højre beskyttet af private eksklusivt beliggende ejendomme. Fra en ø i fjorden snurrer en vindmølle lystigt.

På den korte rute ind til Kerteminde, har vi til højre idyl langs fjorden med bundgarnspæle, badebroer og villaer med udsigt. Til venstre bølgende marker, smågårde og i det fjerne en gravhøj.
Vi støder også på både nåle- og løvtræer undervejs.

På hjemvejen kan vi ikke undgå at bemærke Munkebos vartegn. Kranerne fra Lindø-værftet.
Kerteminde er et attraktivt turistmål med dets maritime miljø, dets varierede udbud af museer og de forskellige muligheder for oplevelser. For eksempel er her Fjord&Bælt, et oplevelses- og forskningscenter, der er det eneste sted i verden, hvor du kan komme helt tæt på ynglende marsvin.

I Munkebo har du Munkebo Miniby med 88 små huse, der helt ned i detaljen er en nøjagtig kopi af den gamle Mun-keby Fiskerby fra før 1959. Her finder du også skulpturerne Lindø af Robert Jacob-sen og Munkeboskulpturen af Kent Holm, der er opført at 18 tidligere ansatte på Lindøværftet.

Helle Fjord, der sammen med flere andre fremviser ruten, er kommunikationskonsulent í Odense Sport & Event, og i fritiden speedskater med vindermentalitet. Da hun blev 40 år, købte hun inlinere og blev medlem af Odense Rulleskøjte Klub for at lære teknik. Jeg blev bidt af det fra dag et - på inlinere kan du løbe ture, nyde naturen og blive udfordret på teknik og fart, siger Helle Fjord. Hun vandt bronze i den åbne klasse ved inline marathon i EM for masters 2010.