Brabrand søen

Turlængde: 9,3-16 kilometer.

Sværhedsgrad: God begynderrute. Underlag af skiftende kvalitet samt skov- og lettere bakkekørsel. To krydsende veje med ubetinget vigepligt fra stien.

Startsted: Åbrinkvej over for Falckstationen på Søren Frichs Vej. Alternativer er Vandværksvej, Norringholmsvej, Søvej, Bispevej, P. Hiort-Lorenzensvej eller Eskelundvej.

Type: Cirkel tilbage til udgangspunktet eller tur-cirkel-retur.

Brabrand Stien er et beskyttet stisystem med en kerne, der består af en 9,3 kilometer lang rute rundt om Brabrand Sø. Hartwig Klapp har valgt at begynde turen fra Åbrinkvej overfor Falck på Søren Frichs Vej.

Efter en kilometer passerer vi et brosystem ved først at holde til venstre og så til højre. Efter yderligere et par kilometer er vi fremme ved selve turen om søen. Her kan du dreje til venstre og fortsætte højre om rundt om søen eller fortsætte ret frem og tage ruten venstre om. Vi fortsætter lige ud.

Brabrand Sø er meget afvekslende. Her er glade motionister. Her skubber rulleskøjtende mødre og fædre deres helt små i en vogn foran sig. Her er løbere, der uge efter uge kæmper sig frem til en bedre form.
Her er cyklister og kørestolsbrugere. Speedskaterne drøner forbi som bugtende klapperslanger. Suissh suissh. Turen byder på vand, træer, fugle, heste, geder og meget andet.

Ved Ro Stadion, er vi helt tæt på søen. Pas på ænderne, der her fuldstændig uanfægtet passerer stien, når det passer dem. Pas også på cyklister eller rulleskøjteløbere med i-pod’en i øret. De kører i en trance, hvor de overhører dine advarsels råb. Nyd i stedet naturens egen symfoni fra blandt andet det varierede fugleliv, der dagligt trækker ornitologer til udkigstårnene.

Hartwig Klapp er en af Brabrandstiens flittigste brugere. Foråret er utroligt lækkert, og jeg starter så tidligt som muligt. Når vejret er til det, og jeg har tid, lyst og kræfter ruller jeg her 2-4 gange om ugen og tager to-tre runder om søen hver gang. Og jeg kender hvert eneste hul i vejen.

Han er 60 år og procesoperatør i en virksomhed på Århus Havn. Han begyndte at køre på rulleskøjter, da knæet gjorde for ondt til fortsat at løbe. Siden er det blevet til foreløbigt seks rulleskøjte maraton i Berlin. De sidste par år har han haft sin nu 25-årige datter med, der trods beskeden træning begge år rullede lige op med sin far. Men det er Hartwig nu ikke ked af. Weekenden før prøveturen om Brabrand Sø deltog han i en halvmaraton i Hamburg med en tid omkring 48 minutter. Smilet er ikke til at tørre af.

Fremvist af: Hartwig Klapp.