Startsted: Hjertebjergskolen i HjertebjergNoret rundt

 

Type: Ottetalsrute. Her rulles primært på biveje i terræn med udfordringer. Men her er også områder med cykelsti. Asfalten er gennemgående fornuftig.

 

Sværhedsgrad: Let øvet-øvet – her er bakker.

 

Turlængde: 25 kilometer

 

Fremvist af: Susanne Johansen og Magnus, Jakob og Mark fra Østmøn Inlinere

 

 

Fra skolens parkeringsplads ruller vi til højre ad Nordfeldtvej og siden til venstre gennem Østermark. Vi drejer til venstre mod Keldby ved skiltet og ruller mellem grønne marker og forbi tre store vindmøller. Vi passerer den ene ganske tæt. I Keldby kører vi til venstre ad Klintevej rundt om Keldby Kirke og Præstekilde og Møn Golfcenter. Vi drejer til højre ad Slotshøjvej mod Keldbylille. Her er bakker, marker og gårde. Nogle har kendt bedre tider.

I Tåstrup begynder turen rundt om indsøen Stege Nor. Hold hele tiden til højre. Efter cirka ti kilometer dukker indsøen op til højre. Omkring ligger marker med græssende køer. Vi kører gennem Svensmarke, hvor vi er tæt på vandet, Tøvelde og Bissinge, hvor der kan komme fart i skøjterne på en vej, der bugter sig ned gennem byen. Her bruger jeg bremseklodsen til at holde farten nede. Turen fortsætter gennem Lendemarke til Stege.

Vi følger skiltene mod centrum, til vi havner i Storegade, hvor vi skal passerer fliser og brosten. Susanne lærer mig en simpel teknik til at køre på den lidt mere ujævne flade. Træd med vægt på hælene. Det virker. Godteposen når vi et godt stykke fremme på venstre hånd. Her får vi en gammeldags vaffel med kugler af den lokale Møn is – mums.

Turen fortsætter ud gennem byen. Vi passerer Mølleporten, der er et grundmuret porttårn i fire etager med pyramideformet tag og dateret til sidst i 1400 tallet. Storegade bliver til Klintevej, der fortsætter gennem Keldby og tilbage til udgangspunktet i Hjertebjerg. Susanne Johansen, er i sit civile liv ældrechef i Vordingborg Kommune. Hun er også tidligere konkurrencesvømmer, aerobictræner i Østmøn Gymnastikafdeling og mor og kusine til to elite speedskatere Jesper Carlson og Elena Rigas.

Selv har jeg rullet i syv år og i de sidste fem i klubben Østmøn Inlinere. Min søn Magnus ville som sin bror køre på rulleskøjter og pressede mig. Og så blev vi begge to nødt til at lære det og lære fra os på Møn, fortæller Susanne Johansen, der ikke har fortrudt. Klubben tæller 30 medlemmer, hvoraf hovedparten er børn. Den fik i 2009 sin egen 200 meters rulleskøjtebane ved Hjertebjergskolen. Projektet blev til i samarbejde med en gruppe frivillige og er nu overgået til kommunal drift.