Startsted: Ved vandet nedenfor FDM Camping Skive - Kobberup

Skive Fjord

 

Type: Tur-retur med forskellige indgange til Skive

 

Sværhedsgrad: Let øvet-øvet

 

Turlængde: 30 kilometer

 

Fremvist af: Henrik Milling

 

 

 

 

Vi kører til højre ad stien forbi Skive Lystbådehavn, fortsætter ad Havnevej og drejer efter 3,4 kilometer til venstre ad Engvej som vi ruller videre ad også efter, den bliver til Brårupvej. Efter 6,5 kilometer når vi Ringvej Syd og drejer til venstre. Efter ti kilometer når vi rundkørslen, hvor vi tager første afkørsel og kører ad Viborgvej. I Højslev Stationsby drejer vi til højre ad Søbyvej, der bliver til Kirkebakken. Efter 15 kilometer når vi Kobberup Kirke, der er turens vendepunkt.

På tilbagevejen drejer vi til venstre ad Viborgvej i Højslev Stationsby. I rundkørslen tager vi anden afkørsel Viborgvej. Efter dæmningen krydser vi vejen og fortsætter mod Skive. Ved Engvej drejer vi til højre og igen ved Havnevej, som vi fortsætter ad til stisystemet, som vi følger tilbage til udgangspunktet.

Stisystemet frem til Havnegade er behageligt og i begyndelsen let kuperet med skov til den ene side og vand til den anden. Frem til og med lystbådehavnen hører det tydeligvis nok til et af Skives rekreative områder. Overfor lystbådehavn og festivalplads knejser Hereford Beefstouw med panoramaudsigt og skærmet af store stolte bøgetræer.

På Brårupvej passerer vi ganske tæt Skive-Karup Å, der er berømmet blandt lystfiskere for dens bestand af havørreder. På en del af strækningen på Ringvej Syd er der god grund til at føle sig ovenpå, da vejen ligger forhøjet med skråninger ned på begge sider.

På Viborgvej mod Højslev Stationsby er cykelstien kun markeret ved en stribe på vejen. Her kommer fart i skøjterne og skal bremses for at holde hastigheden under 30 kilometer i timen. Turen ad Søbyvej og Kirkebakken er landlig idyl, marker og gårde. Her lever Kirkebakken op til sit navn.

Henrik Milling, der fremviser ruten, så det at løbe på rulleskøjter som en mulighed, da han blev ved med at få skader ved løb. Under træningen til broløbet over Storebælt fik han kontakt til et par speedskatere og begyndte at træne seriøst. Tre gange har han gennemført 100 kilometers løbet Bornholm rundt med en bedste tid på fire timer og 11 minutter. Og så har han i samarbejde med Danmarks Rulleskøjte Union været med til at skabe en børnetrup i den lokale klub Rulleskiven. Om vinteren træner han short track, der er skøjteløbernes svar på speed skating. Jeg er afhængig af motion, og nu kan jeg igen løbe to gange om ugen uden at få skader, siger Henrik Milling.