Startsted: Se på hjemmesiden www.fns-cph.dk.
Type: Storby på rulleskøjter.
Sværhedsgrad: Let øvet.
Turlængde: Typisk 18-22 kilometer.
Fremvist af: Op mod 1000 glade rulleskøjteløbere.

Friday Night Skate er en tilbagevendende begivenhed hver anden fredag i sæsonen fra klokken 20.00 til 22.00. Rulleskøjteturen, der har eksisteret siden 2006, er inspireret af tilsvarende ture i storbyer som Paris og Amsterdam. Tidligere har der været kortere rulleskøjteture først som demonstration ved Rådhuspladsen siden i et samarbejde med Tivoli.

I København er initiativtagerne Vesterbro Rulleskøjteklub, Copenhagen Inline Club, Folkesundhed København og Kræftens Bekæmpelse. På de udvalgte fredage samles rulleskøjteløbere et fastsat sted i byen og løber midt på vejen ad en rute, der bringer dem tilbage til udgangspunktet. Det er gratis at deltage, og de skal ikke tilmelde sig først.

Motorcykelbetjente sørger sammen med blockere for at holde sammen på flokken og bremse trafik fra de tilstødende gader, til feltet er forbi. Blockerne er frivillige habile skatere i gule veste. Flying nurses kører i røde veste og røde hjelme. De bærer førstehjælpsudstyr og er ligeledes gode på rulleskøjter. Og de har som minimum taget et førstehjælpskursus.

Det vil sige, de kan behandle mindre skader og vurdere, om der skal rekvireres yderligere hjælp.
Blockere og flying nurses er fundet gennem formelle og uformelle skaternetværk. Og de er under hele turen i løbende radiokontakt med hinanden.

Sikkerhed er nemlig vigtig, og Friday Night Skate opfordrer alle til at bære hjelm, håndledsbeskyttere, knæ- og albuebeskyttere. For at deltage skal man kunne køre kontrolleret og bremse.
En arbejdsgruppe på cirka ti personer lægger ruter, finder frivillige og har kontakt til politiet.
Efterhånden er der udviklet et antal ruter, der kommer godt rundt i byen og løbende justeres.

At deltage i et Friday Night Skate er først og fremmest en oplevelse af at være en del af et fællesskab. Dernæst er det en følelse af at have kontrol. Her viger bilen for rulleskøjten, og byen tilhører skaterne, hvoraf mange kommer igen og igen for at møde vennerne og mærke den fælles bankende puls.
After skating er normalt ikke arrangeret men nok så vigtigt alligevel. Folk samles efter turen i grupper på cafeer eller privat og hyggefester.

Ved turen 6. august 2010, festede en stor del af skaterne videre i en fælles after skating.
Start og slutpunkt var som en del af KulturHavn 2010 henlagt til Copenhagen Marriott Hotel på Kalvebod Brygge. Hotellet stod for billige øl og vand, frikadeller med kartof-felsalat og ikke mindst en DJ lånt fra radiostationen The Voice. Det satte gang i både fødder og rulleskøjter på dansegulvet i sommernatten.