Startsted: Ulstrup Efterskole, Eskilstrupvej 18, 4560 Vig.Ulstrup Efterskole

 

Type: Cirkelrute kombineret med tur-retur strækning på biveje i kuperet terræn.

 

Sværhedsgrad: Øvet. Her er bakker.

 

Turlængde: 13,1 kilometer.

 

Fremvist af: Maria Carstensen, Odsherreds Rullerødder.

 

 

 

 

Vi ruller fra Ulstrup Efterskole til højre ad Eskilstrupvej til vi efter 2,4 kilometer drejer til venstre ad Lestrupvej. Den følger vi frem til vejen deler sig efter 4,2 kilometer. Her følger vi vejen til højre ad Egebjerg. Fire hundrede meter senere drejer vi til venstre ad Sølvagervej, som vi følger til Unnerud, hvor vi drejer til højre ad Unnerud Stræde.

I t-krydset drejer vi til højre ad Egebjerg Mark, der bliver til Søgårdsvej. Vi drejer til højre ad Gelstrupvej og har nu rullet 8,2 kilometer. I Egebjerg drejer vi til venstre ad Egebjerg Hovedgade, og hvor vejen ligesom deler sig, holder vi til venstre ad Glostrupvej. Vi drejer til højre ad Eskilstrupvej og ruller ad den tilbage til udgangspunktet.

Turen er en rejse på landet. Vi kommer gennem landsbyerne Eskilstrup, Unnerud og Egebjerg. Og ruller undervejs gennem bakker og mellem kornmarker, der bølger i mere end en forstand. Ruten er kuperet. Her er marker indhegnet til husdyrhold, gårde og et enkelt sted udsigt til vandet i Isefjord. Vi er i Odsherred Kommune, der ligger i det nordvestlige Sjælland, et kystnært område med ikke færre end 25.000 sommerhuse og dermed også et rigt turistliv om sommeren. Området er især kendt for sin varierede natur og sine fortidsminder.

Her er ifølge turistforeningen flere end 280 kilometer gode vandreruter blandt andet ved Gniben, Klintebjerg og Korevlerne i bunden af Sejerø Bugt. Borgmesteren har så sent som i august 2010 skrevet under på, at kommunen vil være klimakommune og reducere sit CO2 forbrug med mindst to procent om året. Det skal blandt andet ske gennem solcelle- og jordvarmeanlæg.

Maria Carstensen, der fremviser ruten, er skolelærer, ivrig speedskater og i fritiden træner for Odsherreds Rullerødder. En klub med omkring 100 medlemmer på alle niveauer også elite. Du kan sige, at det at løbe på rulleskøjter er mit andet arbejde, siger Maria Carstensen. Og indstillingen til det at speedskate fremgår af hendes Facebook profil med citatet: ”Have fun, train hard and enjoy winning.” Træningen i klubben foregår på en udendørs 370 meter lang asymmetrisk bane ved Højby Skole om sommeren og inde på skolen om vinteren. Banen blev indviet i 2009. Klubben søgte i september 2010 at sætte rekord med 24 timers uafbrudt rulleskøjteløb på banen under et såkaldt bevægelsesdøgn.