Startsted: Tangen, 6715 Esbjerg N.Esbjerg - Varde

 

Type: Tur-retur rute med en afstikker i plantage. Fortrinsviskuperet tovejs cykelsti med fin asfalt og lettere kupering.

 

Sværhedsgrad: Let øvet.

 

Turlængde: 24-25 kilometer

 

Fremvist af: Jesper Tanggaard

 

 

 

Vi drejer forsigtigt to gange til højre og tager derefter tredje afkørsel i rundkørslen. Vi fortsætter på tovejs cykelstien i højre side ad Tarp Hovedvej, drejer til venstre ved skiltet FDD ind i plantagen og følger vejen højre om, til vi ikke kan komme længere og derefter retur. Hvor plantagevejen slutter, drejer vi til venstre ad hovedvejen, der nu hedder Esbjergvej og fortsætter til Varde dukker op med store butikker som Super Dæk. Her vender vi om og begynder hjemturen.

Ved rundkørslen i Esbjerg, tager vi første afkørsel til, drejer to gange til venstre og er tilbage ved udgangspunktet. Landevejen byder på marker, bondegårde og et gartneri. Turen bør rulles, mens markedernes afgrøder danner patchwork gennem landskabet. Cykelstien er fin, og det kuperede terræn er god træning af både teknik og muskulatur.

Efter fem kilometer går cykelstien over en bro, der skal passeres lidt forsigtigt på grund af niveauforskel og anden belægning. 400 meter efter broen skal vi krydse vejen, da cykelstien herefter fortsætter i venstre side. Det er en god ide at notere sig stedet, da der ikke er skiltning på tilbagevejen.

Efter omkring syv kilometer dukker et savannelignende og meget spektakulært naturområde op til venstre for vejen. Og kort efter ved skiltet FDD, drejer vi til venstre ind i plantagen. Her er ingen cykelsti men til gengæld heller ingen eller kun få biler. Asfalten er fin med forskellige grader af kornethed. Vær opmærksom på, at der på udturen gennem plantagen på din venstre side ligger et militært øvelsesområde med adgang forbudt.

Vi følger motionsvejen højre om, til vi ikke kan komme længere. Solen spiller mellem træerne i nåletræsplantagen og skovbunden er blød, svampet og belagt med lyng og mos. Tilbage på hovedvejen drejer vi til venstre mod Varde indtil de store butikker dukker op. Undervejs er der et stort område med løvtræer på den ene side af vejen og nåletræer på den anden.

Jesper Tanggaard er formand for Esbjerg Inline Club, der tæller 22-24 medlemmer. De har om sommeren en gang om ugen fælles træning af fart og teknik på manøvrebanen, der er Esbjerg Kørelærerforenings Køretekniske anlæg. Og har i øvrigt et par træningsaftener og orienterer hinanden om ture på sms. Om vinteren træner de både teknik, speedskating og laver off skate øvelser i en lokal gymnastiksal.